Najnovije

LETEĆI ALIGATOR MOŽE DA PROGUTA SVAKOG NEPRIJATELJA: Rusija unapređuje ratni helikopter Ka-52 sa novim naoružanjem!

Rusija planira testirati ažurirani helikopter Ka-52M „Aligator“ koji će biti instaliran sa novim oružjem, prema portalu vladinih nabavki.

Ka-52M (Foto: RIA)

Nacionalni centar za helikoptersku tehniku objavio je informacije o nabavci opreme za proizvodnju i testiranje dva helikoptera Ka-52M. Ovi modeli nastali su na osnovu masovne proizvodnje helikoptera Ka-52.

Modifikovani avion uključuje nove navigacione i ciljne navigacione sisteme, kao i sistem za kontrolu pucanja i komunikacioni sistem. Pored toga, biće opremljen novom krstarećom raketom. NJegovo ime je sada „Proizvod 305“. Trošak rada procenjuje se na 153,5 miliona rubalja. 2020. godine trebalo bi da se poboljšaju helikopteri iz masovne proizvodnje, a pilot test Ka-52M zakazan je krajem septembra 2022. godine.

Nadogradnja ka-52 omogućila bi upotrebu novog oružja i identifikovanje ciljeva na većoj udaljenosti. Pored toga, helikopter će biti opremljen dodatnim rezervoarima za gorivo, što će povećati doseg leta helikoptera.

Ka-52 je helikopter za izviđanje i napad koji može izvoditi borbene zadatke u bilo koje vreme i u bilo koje doba dana. Može se koristiti ne samo za uništavanje tenkova, vojne opreme i neprijateljske snage, već i za borbu protiv neprijateljskih helikoptera i drugih letelica.

Šta je Putinov lek za džihadiste, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA