Najnovije

PUTINOV LEK ZA DŽIHADISTE! Ruski general otkrio neverovatne podatke, kada vidite brojke sve će vam biti jasno

Glavnokomandujući ruskih snaga vazdušne odbrane general Aleksej Leonov je izjavio da je PVO sistemom "Tor" oboreno više od 45 džihadističkih dronova u Siriji.

Tor (Foto: RIA)

- Od uvođenja u službu, sistemima tipa "Tor" je oboreno više od 45 dronova koje su napravili i koristili džihadisti u Siriji – rekao je Leonov.

Prema njegovim rečima, različite modifikacije ovog sistema kratkog dometa su korišćene u sadejstvu sa S-400 i "Pancirima" za odbranu objekata od velike važnosti u Siriji. On je dodao da će ruska vojska dobijati Tor-M2 do 2027. godine.

Ovaj sistem može da "skida sa neba" avione, helikoptere, navođene projektile, bombe, dronove, kao i drugo precizno oružje.

Na zahtev Damaska ruska vojska asistira Sirijskoj arapskoj armiji da povrati kontrolu nad delovima provincije Idlib, a ovi sistemi su sa ruskim trupama raspoređeni u bazama Tartus i Hmejmim.

Samo u 2019. godini Rusi su odbili veliki broj raketnih, artiljerijskih i napada dronovima, i tom prilikom su uništena 53 drona i 27 raketa koje su ispaljene na Hmejmim.

Amerikanci gomilaju nosače aviona u Tihom okeanu, čeka se reakcija Kine. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA