Najnovije

PSG predao listu za izbore!

Pokret slobodnih građana (PSG) predao je danas listu kandidata za narodne poslanike za predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati 21. juna.

Sergej Trifunović i PSG (Foto: Jutjub)

Član Predsedništva PSG kazao je da su danas predali 14.017 potpisa za listu koja će se zvati Grupa građana Sergej Trifunović - Pokret slobodnih građana.

U skladu sa svojim sloganom „Šta više čekamo“, kako je naveo Grbović, odlučili su da od danas više ne čekaju ništa, odnosno da krenu u proces osvajanja slobode.

- Taj proces će biti dugotrajan, mukotrpan i zatevaće velike žrtve sa naše strane, ali mi smatramo da više nemamo vremena da stojimo po strani i čekamo da se nešto u ovoj zemlji desi - kazao je Grbović.

Prema njegovim rečima, nakon izbora, u Skupštini Srbije predstavljaće one građane koji se ne slažu sa aktuelnom politikom SNS-a i to ne samo one koji su njima dali potpis i glas, već i one koji odluče da 21. juna bojkotuju izbore.

U parlament će, kako je naveo, pokušati da unesu jednu novu kulturu političkog ophođenja, tražiće da se promeni Poslovnik i onemogući da se određene osobe, precizira, poput Vojislava Šešelja pozivaju na poslanički imunitet „kada čine neku vrstu verbalnog nasilja i seksualnog uznemiravanja“.

Takođe, PSG planira da na dnevni red Skupštine vrati “Aleksin zakon”, kao i zakon koji će omogućiti teško bolesnoj deci da se leče u inostranstvu.

- Ako postoji neka vrsta predizbornog obećanja građanima to je naše, mi ćemo učiniti apsolutno sve i siguran sam da će taj zakon koji se odnosi na teško bolesnu decu biti izglasan u toku novog saziva Skupštine - kazao je Grbović.

Srbija obustavila kampanju protiv Kosova Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA