Najnovije

GORELO JE NEBO IZNAD FRONTA: Vojska u krvavom obračunu sa neprijateljem! Rakete letele na sve strane!

Sirijska arapska vojska (SAA) i preostali militanti u severozapadnom regionu Velikog Idliba razmenjivali su vatru 17. i 18. jula.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Prema londonskom Sirijskom opservatoriju za ljudska prava (SOHR), militanti su granatirali položaje vojske u gradovima Furu, Bahsa i Bejt Hasno u severozapadnoj Hami krajem 17. jula teškim mitraljezima i raketama.

Vojska je odgovorila na ove provokacije granatiranjem položaja militanata u gradovima Al Bara, Kansafra, Sufuhon, Flejfel i Fatera u južnom Idlibu početkom 18. jula.

Ranije ove nedelje, SAA i ruske snage granatirale su desetine položaja militanata u Velikom Idlibu kao odgovor na samoubilački napad 14. jula. Tri pripadnika ruske službe povređena su u napadu koji je ciljao rusko-tursku patrolu na magistrali M4.
U poslednjih nekoliko nedelja, veće borbe u Idlibu pojačale su napade. SSP i njihovi saveznici odgovaraju povećanjem svojih udara u regionu.

Turska se obavezala prema sporazumu od 5. marta za neutralisanje preostalih terorističkih grupa u Velikom Idlibu. Međutim, Ankara zatvara oči nedavnim provokacijama. To bi uskoro moglo dovesti do ozbiljne eskalacije u regionu.

U razmeni vatre granatom pogođena pogrešna meta! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA