Najnovije

OTKUD RUSKINJA NA PROTESTU U BEOGRADU? Režimski tabloidi se pitaju da li su neredi povezani sa ruskom službom?(VIDEO)

Na demonstracijama sinoć u centru Beograda našla se i jedna mlađa Ruskinja koja se požalila da je dobila udarac u glavu. Ona je srpskim medijima rekla da je na proteste "došla zbog pravde".

Policija tuče demonstrante na klupi u parku (Foto: Jutjub)

Ovo je upalo u oči i uši, režimskom tabloidu koji ističe da se postavlja pitanje odakle ruska državljanka na, kako oni tvrde, navodno spontanom protestu, a njeno prisustvo bilo im je naročito upadljivo s obzirom na razlog koji je navela. 

- Ja sam iz Rusije, znam šta je diktatura. Došla sam ovde da protestujem zbog pravde. Isto se dešava što se dešavalo u Rusiji. To je diktatura - ispričala je mlada Ruskinja, a na pitanje koju diktaturu je iskusila, ona je istakla da se svi sećaju Borisa Jeljcina i devedesetih godina.  

Na žalost tabloid nije preneo i “detalj” da je Ruskinja napadnuta pendrekom dok je bila u društvu mladića dok su sedeli na klupi u parku i da je šokirana tim postupkom policije.

Rusiju u kontekstu beogradskih protesta pominje i Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije, koja smatra da su "glavne vođe nasilnih demonstracija koje je javnost imala priliku da vidi izrazito pro-ruski nastrojeni akteri javnog života koji ne biraju sredstva da delegitimišu pokušaje Srbije da pod okriljem političkog Zapada postignu kompromis o novom statusu Kosova", prenosi tabloid.

Nekako nam se čini da je povezivanje mlade Ruskinje sa ruskom tajnom službom zaista u domenu naučne fantastike, posebno ukoliko se podsetimo da je Vučić u, kako je više puta naglasio, savršenim odnosima sa ruskim vrhom.

Zaključite sami, uostalom..

Pročitajte OVDE   šta pišu svetski mediji.

Izvor: Kurir/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA