Najnovije

SRAMNE OPTUŽBE IZ MILOVOG KABINETA: Srpska pravoslavna crkva kriva za širenje zaraze korona virusa!

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je konsolidovana, a najveću pretnju za ponovnu eskalaciju infekcije, a time javno zdravlje, predstavljaju nedozvoljena i epidemiološki izuzetno rizična okupljanja u organizaciji SPC i pojedinih političkih aktera, konstatovano je danas na sednici Nacionalnog koordinacionog tela (NKT), kojoj je prisustvovao i premijer Duško Marković.

Milo Đukanović/Ostrog (Foto: Jutjub/Pravda)

- Javna okupljanja u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i pojedinih političkih aktera direktno doprinose rastu broja inficiranih i ugrožavaju zdravlje i živote osoba koje učestvuju na tim skupovima, njihovih porodica i svih građana - saopšteno je iz NKT.

Organizatori ovih nedozvoljenih okupljanja, navodi se, snose direktnu odgovornost za zdravlje i živote svih građana Crne Gore i stranaca koji borave u toj zemlji. NKT poručuje da nema i ne sme biti te politike koja bilo kome sme i može biti preča od zdravlja i života građana.

- Rizik ovih nedozvoljenih i opasnih okupljanja utoliko je veći što će se oboljenja onih koji ovih dana budu inficirani na nedozvoljenim skupovima manifestovati tokom izbornog procesa koji nosi određene rizike u slučaju poštovanja propisanih mera od svih učesnika.

NKT je odlučilo da ponovo otvori Granični prelaz Metaljka, sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Pljevlja - Čajniče i za ulazak putnika u Crnu Goru.

- Ulazak putnika u našu zemlju će na ovom graničnom prelazu biti moguć od 7:00 do 19:00, dok izlazak putnika iz Crne Gore ostaje kao i do sada bez ograničenja - navodi se u saopštenju.

Inače, u poslednja 24 sata u Crnoj Gori je regisrovano 50 novozaraženih osoba i tri smrtna slučaja, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje.

Medojević tvrdi da Milo stoji iza trgovine ljudima! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA