Najnovije

TVRDE DA ĆE OVAKO IZGLEDATI NOVA VLADA SRBIJE: Pogledajte ko su novajlije u ministarstvima

Povodom sastava buduće Vlade Srbije, mediji danas spekulišu da je Miloš Vučević među najozbiljnijim kandidatima za ministra pravde, da je Aleksandar Šapić viđen za ministarsko mesto u resoru trgovine i turizma, kao i da bi jedno od novih lica u Vladi mogao biti Marko Blagojević.

Vlada Srbije (Foto: Jutjub)

Ubedljivo najviše šansi da stane na čelo vlade ima premijerka Ana Brnabić, pišu Večernje novosti.
 
U tom slučaju, kako navodi taj list, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji se pominjao kao jedno od rešenje za šefa tima u Nemanjinoj 11, mogao bi da bude među najozbiljnijim kandidatima za ministra pravde.
 
Kako sada stvari stoje, i SPS i SPAS su podjednako blizu ulasku u Vladu, naveo je za Blic neimenovani izvor iz vrha SNS. 
 
List navodi i da bi u novoj vladi moglo da bude više žena i mladih ljudi.
 
Kako kaže izvor lista, novi saziv Vlade Srbije biće izabran posle 7. septembra, nakon sastanaka koji očekuju državni vrh u Beloj kući i Briselu. List navodi da, iako je 25. avgust prvobitno figurirao kao jedan od datuma na koji bi ministri mogli da polože zakletvu u Skupštini Srbije, važni susreti koji se tiču nastavka dijaloga Beograda i Prištine promenili su planove.
 
Izvor Kurira navodi da bi Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, mogao biti jedno od novih lica u Vladi Srbije. 
 
Blagojević je, prema tom izvoru, jedan od ozbiljnijih kandidata za budućeg ministra građevinarstva i infrastrukture, dok bi se dosadašnja ministarka Zorana Mihajlović verovatno preselila na rukovođenje Ministarstvom energetike, koje je i vodila od 2012. do 2014.


 
Ukoliko bude deo vladajuće većine, lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić, kako saznaje list, viđen je za ministarsko mesto u resoru trgovine i turizma. 
 
Dosadašnja predsednica parlamenta Maja Gojković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež takođe važe za ozbiljne kandidate za ministarska mesta. Čadež bi, piše ovaj list, mogao da postane novi ministar privrede, a Gojkovićeva bi mogla da preuzme resor kulture.
 
"Blagojević je u prethodnih pet godina vodio projekte obnove nakon elementarnih nepogoda, a povereno mu je i obnavljanje predškolskih, školskih, zdravstvenih i socijalnih ustanova. Prilično se dobro snašao u toj ulozi i sada figurira kao dobro rešenje za ministra građevinarstva i infrastrukture, posebno zbog toga što je plan da se taj resor odvoji od saobraćaja, kako je bilo u prethodnoj vladi. Zorana Mihajlović će se verovatno vratiti energetici, što je inače njena primarna oblast", navodi izvor lista.
 
O mogućnosti da uskoči na ministarsko mesto, Marko Blagojević kaže da o tome nije razmišljao, jer nije za tako nešto čuo. 
 
Ovaj list piše i da je gotovo izvesno da telekomunikacije neće više biti deo Ministarstva trgovine i turizma, već će verovatno biti vezane za resor saobraćaja. Takođe, ozbiljno se razmišlja da nauka i tehnološki razvoj dobiju ministarstvo odvojeno od prosvete, kojem će biti pripojeno visoko obrazovanje.

Da li Vučiću preti hapšenje kad napusti zemlju pročitajte OVDE.

Izvor: Radio 021

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA