Najnovije

ŠOJGU SAZVAO ORUŽANE SNAGE RUSIJE: Pojavio se niotkuda i iznenadio vojsku ovim naređenjem!

Oružane snage Rusije su tokom iznenadne provere pokazale visoke borbene mogućnosti u uslovima pandemije, iako su zbog virusa korona morala da budu uvedena „pojedina ograničenja“, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Sergej Šojgu (Foto: vs.rs/ria.ru)

„Uprkos pojedinim ograničenjima u sprovođenju planova za operativnu i borbenu pripremu, koja su povezana sa novom koronavirusnom infekcijom, jedinice i odredi pokazali su visoke borbene mogućnosti eliminisanja pretnji vojnoj bezbednosti Rusije. Iznenadna provera je pokazala da nije dozvoljeno da sposobnosti ruskih oružanih snaga prilikom rešavanja planiranih zadataka budu smanjene“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, vojnici su tokom provere postupali profesionalno, bezbednosni zahtevi su se striktno poštovali, a takođe je obezbeđeno „očuvanje oružja i municije“.

„Nisu dopušteni slučajevi nanošenja štete državnoj imovini, kao ni negativni uticaji na prirodno okruženje. Praksa sprovođenja iznenadnih provera vojnih okruga, vrsta i rodova ruskih oružanih snaga biće nastavljena“, istakao je Šojgu.

Iznenadna provera ruske vojske počela je 17. jula po nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina i završila se 21. jula. Učestvovalo je skoro 150.000 vojnika, desetine hiljada borbenih vozila, stotine aviona, helikoptera i bespilotnih letelica, kao i 106 brodova. Uključeni su bili vojnici Južnog i Zapadnog vojnog okruga, vazdušno-desantna vojska, marinci svih flota i Kaspijske flotile.

Nove ruske rakete mogu promeniti ravnotežu snaga u svetu! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA