Najnovije

MINSK PROTERUJE VAGNEROVCE: Lukašenko se rešava uhapšenih plaćenika

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko dao je zadatak svojim saradnicima da pozovu u Minsk državne tužioce Rusije i Ukrajine zbog razjašnjenja donošenja konačne odluke o sudbini 32 uhapšenih saradnika ruske vojne privatne kompanije "Vagner".

Lukašenko (Foto: president.gov.by)

Belorusija namerava da protera tu grupu koja je uhašena 29. jula u sanatorijumu "Beloruskinja" nedaleko od Minska. NJih su vlasti Belorusije već optužili da su došli da učestvuju u nemirima uoči i za vreme predsedničkih izbora u Belorusiji.

Lukašenko je sugerisao da se problem ne politizuje. A ako tužioci Rusije i Ukrajine ne budu došli u Minsk, odluku će doneti sama Belorusija, istakao je predsednik Belorusije, dodajući: "I nemoj da nas plaše posledicama. Te ljude u Minsk nije poslala ni Amerika ni NATO."

Da ne veruje u objašnjenje Moskve da su pripadnici privatne vojne kompanije bili u tranzitu i da su zakasnili na let za Instanbul, Lukašenko je rekao u obraćanju naciji. On je za objašnjenje iz Moskve rekao da je "lažno" jer su prvo govorili da su plaćenici krenuli u jednu afričku zemlju (Sudan), a zatim su tvrdili da je krajnja destinacija bila zapravo Venecuela.

A uoči predsedničkih izbora 9. avgusta Lukašenko tvrdi da je njegov najmlađi sin Nikolaj, opoziciono raspoložen!

- Iako ima 16 godina, Nikolaj ima svoj pogled na svet. On je inače opoziciono raspoložen prema vlasti - rekao je Aleksandar Lukašenko u intervjuu koji je dao ukrajinskom novinaru i dodao da ne bi voleo da vidi svog sina kao budućeg predsednika. Tako je Lukašenko demantovao tvrdnje kako upravo svog najmlađeg sina Nikolaja priprema za političkog naslednika.

Teroristi dronovima napali rusku bazu, čeka se potez Moskve. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA