Najnovije

"ĐUKANOVIĆEVA KRIMI ORGANIZACIJA SPREMA ORUŽANE SUKOBE!" Medojević pisao Stoltenbergu!

Predsednika Pokreta za promene Nebojše Medojević navodi da je od suštinske važnosti sačuvati mir i stabilnost u Crnoj Gori.

Nebojša Medojević (Foto: Jutjub)

- U ovom osetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti i formiranje prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, od suštinske je važnosti sačuvati mir i stabilnost, a najveća pretnja je upravo ova kriminalna organizacija iza koje stoji Đukanović - poručio je Nebojša Medojević u pismu generalnom sekretaru NATO-a.

Pismo predsednika Pokreta za promene Nebojše Medojevića Stoltenbergu sledi u celosti:

Poštovani gospodine Stoltenberg,

Koristim ovu priliku da vas upozorim na pogoršanje bezbednosnih prilika u Crnoj Gori, nakon prve smene vlasti na izborima u istoriji Crne Gore.

Kao poslanik Parlamentarne Skupštine NATO, i dugogodišnji član Odbora za odbranu i bezbednost i Predsednik parlamentarne stranke koja se od osnivanja zalaže za punopravno članstvo Crne Gore u NATO, cenim veoma važnim upozoriti na zabrinjavajuće javne nastupe predsednika poraženog DPS-a Mila Đukanovića koji najavljuje formiranje paravojnih formacija i preti da će biti spreman da inicira nasilje i izazove oružane sukobe u Crnoj Gori.

Kao član Skupštinskog odbora za odbranu i bezbednost, bio sam u prilici da se neposredno upoznam sa obimom, snagom i brojnošću Balkanske Konfederacije Organizovanog Kriminala čije je sedište u Crnoj Gori i koja predstavlja pretnju bezbednosti i širem regionu, ali i Evropi i na globalnom nivou.

Ova organizacija stoji iza šverca kokaina, cigareta, oružja i pranja novca kojim se finansiraju najmoćnije terorističke organizacije sveta. Cenim da ste upoznati da su se upravo u Crnoj Gori odvijale transakcije "droga za oružje" i da su u međunarodnoj akciji uhapšeni predstavnici kolumbijskog F.A.R.K. i Al Kaide. Akcijom bezbednosnih službi SAD i Carina u Filadelfiji, zaplenjen je rekordni iznos od 20 tona kokaina nemenjen tržištu SAD, iza čega stoji ova ista organizacija iz Crne Gore.

U ovom osetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti i formiranje prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, od suštinske je važnosti sačuvati mir i stabilnost, a najveća pretnja je upravo ova kriminalna organizacija iza koje stoji Đukanović.

Upravo zahvaljujući jasnim porukama koje je Đukanović dobio sa značajnih adresa sa Zapada izborni dan i brojanje glasova su prošli mirno i došlo je do tektonskih političkih promena.

Pobedničke koalicije su već sklopile sporazum koji garantuje da će odnosi sa NATO-om snažiti i unapređivati i ja se nadam da će nova Vlada znati da iskoristi sve mehanizme i kapacitete NATO-a i dobije podršku u demontaži totalitarnog sistema i čišćenju zemlje od organizovanog kriminala i korupcije.

Radujem se budućoj saradnji i intenziviranju odnosa sa NATO-om, posebno u vezi sa reformama sektora odbrane i bezbednosti koje nisu sprovedene zbog nedostatka političke volje.

Pred nama su ozbiljni izazovi i neophodno je odmah krenuti u reforme koje će rezultirati depolitizacijom i profesionalizacijom vojske Crne Gore i jačanju njene uloge u odbrani zemlje.

Vojska i vojnici i oficiri su u dugoj istoriji Crne Gore uvek predstavljali simbole časti, patriotizma i nacionalnog ponosa Crnogoraca - kazao je Medojević putem pisma.

Odnos Grčke i Turske promenio se preko noći, Heleni brane Erdogana! Više o tome OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA