Najnovije

AMERIČKA OSVETA RUSIMA U SIRIJI: Kreću avioni, helikopteri i oklopna vozila (VIDEO)

Tri nedelje nakon što je ruski oklopni transporter "ranio" sedam američkih vojnika, SAD su objavile da su na severoistok Sirije poslale pešadijska borbena vozila Bredli, napredne radare i patrolne lovce, piše NJujork Tajms.

Pojačanje od stotinak vojnika pokazuje demonstraciju sile kao odgovor na sukob sa ruskim oklopnim vozilima prošlog meseca, koji je „iznenadio“ američke komandante, a a deo američkih vojnika je posle toga smešten u bolničke krevete.

„Vojska je u petak rekla da šalje Bredli oklopna vozila, napredne radare i više patrolnih aviona lovaca na severoistok Sirije tri nedelje nakon što su ruska oklopna vozila udarila na američku kopnenu patrolu i povredila sedam američkih vojnika“, navodi se u članku NJujork Tajmsa.

„Ove akcije su jasna demonstracija američke posvećenosti zaštiti koalicionih snaga“, rekao je kapetan Bil Urban, portparola Centralne komande oružanih snaga SAD.

Dodatna razmeštanja uključuju nekoliko borbenih vozila pešadije Bredli, istih vojnih vozila koja su poslata u region prošlog septembra.

Takođe su poslati nadzorni radari za praćenje ruskih helikoptera, a uvedene su proširene patrole borbenih aviona i helikopteri Apač za podršku američkim kopnenim snagama.

Demokrate su ovu epizodu odmah shvatile kao još jedan primer Trampovog neuspeha da se suprotstavi sve većoj „agresivnosti“ Rusije prema Zapadu, uključujući „mešanje u ovogodišnje predsedničke izbore“ i „nagrađivanje avganistanskih pobunjenika za ubistvo američkih vojnika u Avganistanu“, navodi NJujork Tajms.

Kakav pakleni plan su Ruso otkrili u Siriji, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA