Najnovije

DRAMA NA KOSMETU: Novi teror ROSU, suzavac i šok bombe u Severnoj Mitrovici, čuju se sirene za uzbunu (VIDEO)

Pripadnici tzv. kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima, i na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raksrnice.

Kosovska Mitovica (Foto: printskrin)

Zbog protesta građana, policija je u jednom trenutku aktivirala suzavac i šok bombe, a gradom su odzvanjale i sirene za uzbunu.

"Upadaju u magacine, prodavnice, apoteke ne rade, izvode akciju na svoju ruku i bez konsultacija i pripreme sa policijom u severnom delu Mitrovice", rekli su RTS-u očevici.

Naveli su da su policijski inspektori u civilu uz pratnju naoružane policije u severni deo stigli iz južnog dela Mitrovice.

Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kojem navodi da je u "ranim jutarnjim časovima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe".

Kako se navodi u saopštenju, "akcija se sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne i Severne Mitrovice".

"Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, a odnose se na provere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe. Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz", tvrdi se u saopštenju.

Sa vakcinacijom skače broj smrti od korone! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA