Najnovije

KRIM UZVRAĆA UDARAC: Ukrajina će do 2030. doživeti sudbinu Jugoslavije

Obećanje ukrajinskih vlasti da će vratiti kontrolu nad Krimom do 2030. je besmislica i obmana. Tako je izjave iz Kijeva komentarisao kopredsedavajući Skupštine slovenskih naroda poluostrva Roman Čegrinec, prenosi RIA Novosti.

Ukrajina (Ilustracija: RIA FAN)

„Šteta za narod gde postoje takvi „sluge“. Poslanici vladajuće stranke spremaju još jednu prevaru i pljačku u Ukrajini. O čemu dođavola pričaju? Koje supstance tamo koriste? Krim je bio, jeste i uvek će biti ruski. Kraj. Tačka.“, rekao je on odgovarajući na ranije najavljene planove Kijeva.

Prema Čegrenecovim rečima, takva polemika ukrajinskih vlasti je igra za publiku, budući da je „u unutrašnjoj politici zemlje sve loše, u spoljnoj politici još gore“.

On je takođe rekao da će do 2030. godine Ukrajina prestati da postoji kao država i da će ponoviti sudbinu Jugoslavije.

Poslanici ukrajinske stranke Sluga naroda 1. oktobra naveli su ciljeve za 2030. godinu prema kojima bi Ukrajina do tog datuma trebalo da „vrati“ Krim i Donbas. Članovi Vrhovne rade održali su prezentaciju, čiji je jedan od slajdova glasio: „Šta je naš zajednički cilj? Godine 2030. Ukrajina je obnovila svoje suverene granice i postala razvijena ekonomija'’.

Kako je Erdogan okrenuo leđa Bajdenu, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA