Najnovije

ŠOJGU OTKRIVA: Ruska vojska će imati ''dodatno'' hipersonično oružje

Ministarstvo odbrane Rusije namerava da izvrši dodatne nabavke hipersoničnog i visoko preciznog oružja velikog dometa. To je postalo poznato tokom sastanka koji je vodio ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu u Vojnoindustrijskoj korporaciji NPO Mašinostrojenije u Reutovu kod Moskve, prenose RIA Novosti.

Sergej Šojgu (Foto: RIA Novosti)

Prema ministru, odgovarajući rad organizovao je Generalštab oružanih snaga zajedno sa Ministarstvom industrije i trgovine.

„Danas ćemo razgovarati o predlozima o izvorima finansiranja, kao i o stanju industrijskih proizvodnih kapaciteta za ispunjavanje zadatka“, najavio je Sergej Šojgu.

Ministar je takođe istakao da je razvoj visoko preciznog naoružanja i opremanje vojnih jedinica njime pitanje koje je pod posebnom kontrolom ruskog predsednika. Vojska će morati da izveštava vrhovnog komandanta o radu u ovom pravcu u aprilu ove godine.

Sergej Šojgu je takođe izvršio inspekciju ispunjavanja državnog odbrambenog naloga Vojno-industrijske korporacije NPO Mašinostrojenije, ispitavši gotov pokretni obalni raketni sistem Bastion.

Bastion je namenjen za uništavanje površinskih brodova različitih klasa i tipova, amfibijskih snaga, konvoja, udarnih grupa brodova i nosača aviona, kao i pojedinačnih brodova i kopnenih ciljeva.

Kakvo moćno oružje pravi Rosteh, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA