Najnovije

OVO JE DATUM MASOVNOG NAPADA NA DONBAS: „Težak dan za Ukrajinu u svetlu istorijskih informacija“

Izjava ukrajinskog TV voditelja Dmitrija Gordona o „teškom danu za Ukrajinu“ najava je ofanzive ukrajinske vojske na Donbas, kaže vojni reporter Jurij Kotenok.

Ukrajinski tenkovi (Foto: Ministartvo odbrane Ukrajine)

Gordon je u emisiji ukrajinskog TV kanala rekao da će 15. marta biti „težak dan za Ukrajinu“ u svetlu „istorijskih informacija“. Gledaoci su napravili veliki broj nagađanja o tome na šta bi se njegove reči mogle odnositi. Paralelno sa ovim, na Telegram kanalu '’Džoker DNR'’ pojavila se poruka da je verovatna ofanziva oružanih snaga Ukrajine u Donbasu zakazana za 15. mart.

Ratni dopisnik Jurij Kotenok indirektno je potvrdio podatke o neposrednom napadu Oružanih snaga Ukrajine na položaje LDNR. Na svom Telegram kanalu govorio je o dva različita znaka pripreme za napad.

Pre svega, skrenuo je pažnju na činjenicu da su u selu Avdejevka (pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine) raspoređeni dodatni medicinski centri, povećan broj kreveta. Istovremeno, u Gorlovki je proglašen režim visoke uzbune u jedinicama i odeljenjima Narodne milicije, dodao je vojni dopisnik.

"Vlasnik je naredio", rezimira Kotenok.

Ranije je politikolog Kiril Molčanov upozorio Oružane snage Ukrajine na poraz u slučaju napada na Donbas. Takođe, prvi zamenik ministra informacija DNR Daniil Bezsonov govorio je o zaoštravanju situacije na liniji kontakta, prenosi Cargrad.

Kakvo neprijatno iznenađenje za SAD sprema Rusija, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA