Najnovije

RUSIJA PREBACILA MOĆNU JEDINICU NA KRIM: Stekli iskustvo u ratu u Čečeniji

Rusija je na Krim prebacila formacije 58. kombinovane armije Južnog vojnog okruga (JVO), koje su se ratovale na Kavkazu krajem 90-ih i početkom 2000-ih, zbog vežbe na poligonu Opuk, piše Komersant.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

Tokom manevara postavljen je zadatak da se provere praktične veštine rukovalaca protutenkovskih navođenih kompleksa Fagot i Hrizantema, posebno su korišćeni nekonvencionalni pristupi u formiranju taktičkih grupa.

Napominje se da su vežbe održane pod vođstvom komandanta Južnog vojnog okruga Aleksandra Dvornikova.

List je dodao da na teritoriji poligonu Opuk postoje direktori (mesto poligona je ravna linija duž koje se meri opseg hitaca - prim. red.) za tenkove, borbena vozila pešadije, oklopnih transportera, kao i polja za gađanje artiljerijskih samohodnih i vučnih oruđa, višecevnih raketnih sistema sa i lakog naoružanja. Odgovarajuća oprema omogućava izvođenje vatrogasne obuke i časova vožnje istovremeno sa specijalistima iz svih odeljenja vojnih jedinica obalskih snaga Crnomorske flote.

58. kombinovana oružana vojska najveća je u Južnom vojnom okrugu, njene formacije i vojne jedinice raspoređene su na teritoriji Dagestana, Ingušetije, Kabardino-Balkarije i Severne Osetije. Prešli su ozbiljan ratni put: antiterorističke operacije, oba čečenska rata, puštanje talaca u Beslanu 2004. godine, sukob u Južnoj Osetiji 2008. godine.

Dana 13. aprila objavljeno je da je Rusija rasporedila dve armije i tri vazdušno-desantna bataljona na svoje zapadne granice u okviru verifikacione provere. Ministar odbrane Sergej Šojgu objasnio je da su preduzete odgovarajuće mere zbog pretećih vojnih aktivnosti NATO-a.

Kako je Rusija Americi predala motore za rakete, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA