Najnovije

NASTAVLJAJU SE MISTERIOZNI NAPADI: Vojska zna kako sa ID-om i Al-Kaidom, ali sa ovima se nikad ne zna!

Četvorica sirijskih vojnika i obaveštajnih oficira ubijena su i ranjena u dva nova odvojena napada u južnoj provinciji Dara.

DŽihadisti. (Foto: Jutjub)

U prvom napadu, neidentifikovani naoružani napadači otvorili su vatru na dvojicu vojnika Četvrte divizije SAA dok su prolazili putem između gradova Tel Šihab i Muzajrib u zapadnoj Dari. Jedan od vojnika je poginuo, dok je drugi ranjen. Obe žrtve su poreklom iz Dare.

U drugom napadu su neidentifikovani naoružani napadači gađali dvojicu oficira iz obaveštajne uprave sirijskog vazduhoplovstva zapadno od grada Dael u severnoj Dari. Ubijen je jedan od dvojice oficira, poručnik Mustafa Abul Hakim iz Homsa. Drugi policajac je zadobio povrede.

Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napade. Takve napade obično izvode radikalni militanti ili ćelije ID-a, za koje se zna da su aktivni u severnoj i zapadnoj Dari.

Napadi na članove vladine službe, pa čak i na bivše pobunjenike u Dari povećali su se ovog meseca. Ni civili nisu pošteđeni. Naoružani napadači su u Tel Šihabu ubili Ahmada Hasiša, bivšeg spasioca.

Koje “teške kompromise” Bajden traži za Kosovo? Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA