Najnovije

NEMA TE U SAOPŠTENJU NATO JER NE POSTOJI DRŽAVA KOSOVO! Kurtiju stigao nemilosrdan odgovor

Portparolka NATO Delfin Mos kratko je odgovorila zašto se u zvaničnom saopštenju NATO nigde ne pominje da je Aljbin Kurti premijer tzv. Kosova, rekavši da ni na sastancima koje je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg održao sa Kurtijevim prethodnicima nisu navođene njihove funkcije, niti posete objavljivane na sajtu.

Aljbin Kurti. (Foto: Jutjub)

Mos je izjavila da je "to manje-više poznato, s obzirom da tzv. Kosovo još uvek nije članica NATO i da čak i pre Aljbina Kurtija, ni predsednik tzv. Kosova, ni premijeri, ni ministri i druge ličnosti nisu citirane njihove funkcije niti su njihove posete objavljivane u zvaničnim dokumentima Severnoatlantske alijanse na sajtu NATO". Ona je dodala da je sve u skladu sa postojećim pravilima.

Kako se navodi isto pravilo je važilo i za sastanke Stoltenberga sa Hašimom Tačijem, Isom Mustafom ili Avdulahom Hotijem.

Stoltenberg je objavio na Tviteru da je danas razgovarao sa liderom Samoopredeljenja i predsednikom tzv. kosovske vlade o događajima na Kosovu i značaju Kfora za stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Bajden uspavao Teda Kruza! Više o tome OVDE.

Izvor: Balkan info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA