Najnovije

VIKTOR SAVIĆ META NAPADA ZBOG PORUKE ZA VASKRS! NJegov duhovnik se oglasio i stao u odbranu glumca! (FOTO/VIDEO)

Nakon što je podsetio vernike da 1. maj pada u vreme posta, na Veliku subotu, te da bi zbog toga trebalo da se suzdrže od prejedanja mesom, prepijanja alkoholom i u miru sačekaju Vaskrs, usledili su napadi na glumca Viktora Savića na društvenim mrežama.

Otac Željko Jovanović i Viktor Savić. (Foto: Pravda)

“Šta ima on da nas savetuje, nije on pop!”, “Vera se ne nameće”, bili su samo neki od negativnih komentara upućenih glumcu.

Želeći da dobijemo komentar, pozvali smo sveštenika Eparhije šumadijske oca Željka Jovanovića, koji je i duhovnik poznatom glumcu. Oca Željka koga smo svi upoznali kada je u kovid bolnici radio i kao zdravstveni radnik a i ispovedao ljude i tešio.

"Mi pravoslavni hrišćani danas proslavljamo najveći i najradosniji Hrišćanski praznik Vaskrs. Danas je dan praštanja, mira i ljubavi. To je ono sto Gospod od nas očekuje, tako da ne bih ništa komentarisao što bi unosilo nemir u duše naše i remetilo radost praznika. Svakako izjava brata Viktora Savića je prava hrišćanska izjava gde je pokazao da ispunjava na delu onu molitvu iz jektenije kada kažemo: "Sami sebe JEDNI DRUGE i sav život svoj Hristu Bogu predajmo". Mi smo tu ne samo da brinemo za spasenje naše duše nego i za duše naših bližnjih da ne propadnu. Ja sam kao njegov duhovnik očinski ponosan koliko je on pokazao brige i ljubavi prema svojoj braći i sestrama. Želim svim vernicima srećan i Bogom blagosloven praznik i da ga proslavimo najpre u crkvi na Svetoj Liturgiji a potom i u svojim domovima i u domovima naših prijatelja.  Mir Vam od Vaskrslog Gospoda.” – izjavio je za naš list Prečasni jerej Inž.otac Željko Jovanović sveštenik eparhije šumadijske koji takođe radi i kao zdravstveni radnik u Kliničkom Centru Srbije.

Evo kako se pravilno čestita Vaskrs, a ove izraze nikako ne koristite! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA