Najnovije

DVERI: Ministar Dmitrović mora da podnese ostavku!

Pokret Dveri smatra da ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović treba da podnese ostavku jer je dao saglasnost na Zakon o rodnoj ravnopravnosti i na izmene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije.

Boško Obradović. (Foto: Jutjub)

Dmitrovićevu ostavku traže zbog, kako piše u saopštenju, "kompletne neaktivnosti i obesmišljavanja rada ovako važnog ministarstva", odnosno zato što je davanjem pozitivnog mišljenja na ta dva zakona ministarstvo na čijem je on čelu "izgubilo svaki smisao postojanja" i utopilo se u Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, piše u saopštenju.

„Davanjem saglasnosti na dva antiustavna zakona (Zakon o rodnoj ravnopravnosti i Zakon o izmenama i dopunama zakona o zabrani diskriminacije) ministarstvo na čijem je čelu Ratko Dmitrović izgubilo je svaki smisao postojanja i utopilo se u ministarstvo na čelu sa Gordanom Čomić, koja je preuzela da se bavi i porodičnom zakonskom materijom“, saopštile su danas Dveri.

Prema mišeljenju Dveri, Srbiji nije bio potreban Zakon o rodnoj ravnopravnosti, niti uvođenje kategorije roda, pošto već postoji Zakon o ravnopravnosti polova.

Taj pokret, takođe, tvrdi da su dva usvojena zakona "protivustavni, antihrišćanski i antiporodični" i da je u pitanju "nametanje totalitarne ideologije roda i homoseksualizma".

Proradio vulkan! LJudi histerično beže! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA