Najnovije

VELIKO ČIŠĆENJE JUGOZAPADNE LIBIJE: Vojska maršala Haftara gazi bez milosti! (FOTO)

Ratni avioni libijskog vazduhoplovstva (LAF) izveli su seriju vazdušnih udara na ćelije Islamska države u jugozapadnoj Libiji. Oni su gađali brojna skrovišta na području planine Haruž. Ćelije terorističke grupe kontrolišu nekoliko dolina i pećina u surovim planinama, gde su bile aktivne nekoliko godina.

LNA. (Foto: Jutjub)

Pre dva dana Libijska nacionalna armija (LNA) saopštila je da je intenzivirala svoje operacije u libijskom jugozapadnom regionu kao odgovor na nedavne napade ID-a.

- Vazdušni napadi su usledili u okviru vojnih operacija koje je najavila Generalna komanda oružanih snaga radi čišćenja južne Libije od terorističkih grupa koje koriste južnu Libiju kao bazu za ugrožavanje bezbednosti u Libiji i susednim zemljama - rekli su vojni mediji LNA u izjavi o vazdušnim udarima LAF-a.

Ćelije ID-a u jugozapadnom regionu izvršile su dva napada ovog meseca. Šestog juna bombaš samoubica terorističke grupe napao je kontrolni punkt snaga bezbednosti LNA u blizini grada Sabha. Ubijene su četiri osobe, uključujući i oficira.

Četrnaestog juna, komandant LNA poginuo je kada mu je na planini Haruž eksplodirala mina koju su postavili teroristi ID-a. Teroristička grupa želi da uspostavi uporište za sebe na jugozapadu Libije. Tekuće operacije LNA i LAF verovatno će poremetiti planove grupe.

Grenel osudio izjavu Kurtijevog savetnika u SAD! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA