Najnovije

OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB, OSVETA JE ISPUNJENA: Sirijska vojska rasturila džihadiste u Idlibu, ubijen zloglasni komandant

Od jutra 21. juna, Sirijska arapska armija (SAA) granatirala je položaje oružanih opozicionih grupa koje podržavaju Turci u južnom Idlibu. Izvešteno je o nekoliko žrtava, uključujući jednog od komandanata Nacionalnog oslobodilačkog fronta (NLF).

Sirijska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Sirije)

Prema izveštajima, artiljerija SAA gađala je predgrađa gradova Bara, Ehsim, Kansafra, Mašoun i Flajfel u planinskom području Zavija. Granatiranje je rezultiralo ubistvom najmanje dva borca pripadnika Hadžat Tahrir al Šama (HTŠ) i pet ​​članova NLF-a.

Komandant Prve divizije NLF-a, identifikovan kao Muhamad Kadi, navodno je bio među žrtvama granatiranja u selu Ehsim u provinciji Idlib.

Granatiranje su sirijske vladine snage izvele uz vazdušnu podršku ruskih ratnih aviona i dronova koji su primećeni iznad Idliba, Hame i Latakije.

Napad SAA odgovor je na nedavno kršenje sporazuma o prekidu vatre od strane militanata koje je rezultiralo smrću devojčice i ranjavanjem još jednog deteta u vladinom gradu Jurinu na severozapadu Hame.

Odgovornost za napad preuzeo je Ansar al-Islam, blizak Al-Kaidi, i blizak saveznik HTŠ-a. Posle smrtonosnog napada 19. juna, ruski ratni avioni primećeni su u izviđanju iznad Idliba, što je bio znak pripreme napada kao odgovor na očigledno kršenje sporazuma o prekidu vatre u regionu.

Vučićeva vlast podržala sankcije EU protiv Belorusije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA