Najnovije

Srpska delegacija na Međunarodnom sajmu knjiga u Kairu!

Srpska delegacija na čelu sa potpredsednicom Vlade i ministarkom kulture i informisanja kao i predstavnici Narodne biblioteke i Muzeja knjiga i putovanja učestvuju na Međunarodnog sajma knjiga u Kairu koji je otvoren juče.

Foto: Pixabay.com

Ambasador Egipta, Alguvejli je izrazio zahvalnost na činjenici da potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja, Maja Gojković, vodi visoko rangiranu delegaciju, odslikavajući današnju odličnu saradnju na polju kulture između Egipta i Srbije, nakon prvog učešća Egipta kao počasnog gosta na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu 2019. godine kroz učešće delegacije na čelu sa Dr. Enas Abdeldajem, ministarkom kulture.


Egipatski ambassador u Srbiji dodao je da program posete uključuje jačanje sve čvršće saradnje  sa Generalnom egipatskom organizacijom za knjige  na čelu sa Dr. Hajtamom Elhadžom u cilju dalje saradnje na polju izdavaštva, obzirom da smo u poslednje tri godine svedoci  nekoliko primera uzajamnih prevoda i zajedničkih izdavačkih projekata, koji su uključivali egipatske naslove prevedene na srpski, kao što su “Počni iz početka” preminule spisateljice Suheir El Kalamavi, “Kraljice Egipta” autora Dr. Mamduha Eldamatija, i knjigu “Srbija u egipatskim očima”.


Izvor:  Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA