Najnovije

REZOLUCIJOM O SREBRENICI POKRENUTO ANTISRPSKO KOLO: Predat zahtev za njeno poništenje

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je sinoć da je rezolucijom o Srebrenici u Skupštini Crne Gore pokrenuto antisrpsko kolo.

Skupština CG (Foto: Skupština CG)

Na akademiji u selu Velika povodom godišnjice zločina koji su počinili pripadnici divizije Princ Eugen i Skenderbeg 1944. godine kada su u jednom danu ubili više od 600 meštana dece, žena i starijih osoba, Mandić je optužio skupštinsku većinu da se umešala i nanela bol braći i stradalnicima zapadno od Drine, umesto da se bave stradanjima u Velici i Pivi.

- Antisrpsko kolo je Rezolucijom o Srebrenici u Skupštini Crne Gore krenulo odavde. Da li je iko mogao danas zamisliti da će se to desiti - istakao je Mandić.

Prema njegovim riječima, donošenjem takve rezolucije napravljen je veliki problem Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji.

On je rekao da je na akademiji u Velici sinoć bio i načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić koji je došao u Podgoricu da preda zahtev Skupštini Crne Gore da se "poništi nesrećna Rezolucija o Srebrenici i da se skine sramota sa obraza Crne Gore".

Mandić je istakao da je Rankić došao da u ime živih Srba iz Podrinja traži pravdu za 3.267 ubijenih sunarodnika iz Srebrenice i Bratunca koji su zverski pobijeni 1992. i 1993. godine na tom području.

Kakav nalog je dobila policija republike Srpske, saznajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA