Najnovije

NAPADNUTA AMERIČKA AMBASADA: Zavijaju sirene, radi PVO, ne zna se ko je napadač (VIDEO)

Neidentifikovane snage su izvršile napad dronovima na američku ambasadu u tzv. „Zelenoj zoni“ Bagdada, u kojoj su smeštene administrativne zgrade i diplomatske misije. Čule su se sirene za vazdušni napad i aktiviran je PVO sistem.

Amerika (Foto: Pixabay)

Postoje oprečni izveštaji o efikasnosti naleta dronova. Svedoci izveštavaju da protivavionski sistemi nisu oborili nijedan dron, jer na nebu nije bilo eksplozija. Prema iračkim novinama Saberin, jedan od vazduhoplova, „prepariran bombama“, uspeo je da uleti na teritoriju američke misije.

Istovremeno, izvori u iračkim snagama bezbednosti kažu da su napad izvela tri drona. Jednog od njih eliminisao je sistem C-RAM, dok su se preostala dva srušila na putu do ambasade zahvaljujući delovanju radio-elektronskog sistema.

Za sada nema nikakvih izveštaja o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti.

Prethodna epizoda napada na jednu od američkih meta se odigrala 5. jula. Tada su u pravcu vazduhoplovne baze Ain al Asad u provinciji Anbar, gde su smeštene trupe oružanih snaga SAD-a i Međunarodne koalicije, ispaljene tri rakete koje su pale duž oboda objekta. Nije bilo žrtava, a materijalna šteta se još uvek procenjuje. Međutim, nijedna organizacija

Kako lokalni mediji navode, nijedna organizacija nije preuzela odgovornost za napad.

O ukrajinskim gubicima u Donbasu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA