Najnovije

I NAD POPOM IMA POP! UBIJEN ELITNI SNAJPERISTA: Više neće loviti sirijske vojnike

Snajperisti Sirijske arapske armije (SAA) 11. avgusta su ubili elitnog snajperistu Hadžat Tahrir al-Šama (HTŠ), povezanog sa Al Kaidom, de-fakto vladara severozapadne sirijske oblasti Veliki Idlib.

Abu Adana (Foto: South Front)

Snajperista, identifikovan kao Hasan Halid Rahal, pogođen je snajperima SAA na planini Zavija u južnom delu Velikog Idliba.

Rahal, poznat pod svojim imenom "Abu Adana", potiče iz grada Mar Šimarin koji trenutno drži SAA. Navodno je ubijeni militant bio elitni snajperista HTŠ-ove brigade "Abu Baker al-Sidik".

Snajperisti HTŠ-a pojačali su napade u poslednjih nekoliko meseci. SAA je odgovorila raspoređivanjem svojih snajpera na liniji fronta u Velikom Idlibu.

Prošle nedelje, dvojicu militanata HTŠ-ove brigade "Abu Baker al-Sidik" ubili su snajperisti SAA na jednoj od linija fronta Zavija. Jedan od ubijenih militanata bio je državljanin Maldiva.

HTŠ i njegovi saveznici iz operativne sobe "Al-Fateh al-Mubin" svakodnevno krše prekid vatre u Velikom Idlibu, kojim su prošle godine posredovale Rusija i Turska. SAA i njeni saveznici su na ova kršenja reagovali na različite načine. Ipak, militanti ne odstupaju.

U Siriji moguć rat između Rusije i Izraela! Više o tome čitajte OVDE

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA