Najnovije

PUTINA POGODILA TRAGEDIJA! Događaj koji je izazvao emociju kod ruskog predsednika! (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je ideju o podizanju muzeja i hrama u Beslanu, gde je 2004. godine izvršen teroristički napad na školu. Istakao je da je to tragični događaj u životu zemlje koji zahteva posebnu pažnju i složio se da da nalog kako bi se po hitnom postupku obezbedilo finansiranje.

Vladimir Putin. (Foto: Jutjub)

Putin je primio v.d. predsednika Severne Osetije Sergeja Menjajla koji ga je obavestio o radovima na hramu i da će objekat biti izgrađen sledeće godine.

Prema njegovim rečima, za finansiranje svih 40 projekata predviđenih programom socijalno-ekonomskog razvoja Beslana do 2025. godine potrebno oko 800 miliona rubalja.

- Naravno, to je tragičan događaj u novijoj istoriji koji zahteva posebnu pažnju i angažovanost. Naloga će, naravno, biti - rekao je Putin.

Podsetimo, teroristički napad u školi u Beslanu, u kojem su poginule 334 osobe, uključujući 318 talaca, od kojih je 186 bilo dece, dogodio se ujutro 1. septembra 2004. godine. Teroristi su u školsku salu uterali više od hiljadu talaca, uključujući i malu decu. LJudi su tri dana nasilno držani u školi bez hrane i vode.

Grčkoj obustava rada zbog obavezne vakcinacije! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA