Najnovije

Dačić: Češka insistira na datumu ulaska Srbije u EU

Češka će sledeće godine, kada bude predsedavala Evropskom unijom, insistirati na tome da se kaže datum za ulazak Srbije u EU, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, na kraju dvodnevne posete Češkoj.

Ivica Dačić. (Foto: Jutjub)

Dačić je danas u Pragu razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Češke Jakubom Kulhanekom i predsednikom Senata Milošom Vistrčilom.

U izjavi Tanjugu, Dačić je rekao da su njegovom posetom dalje unapređeni bilateralni odnosi dve zemlje, ali da je tome doprineo i niz sastanaka zvaničnika dve zemlje ove godine, uključujući i posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Pragu, ali i posetu predsednika češke vlade Andreja Babiša Srbiji.

Dodao je da je u toku priprema posete predsednika Češke Miloša Zemana Srbiji.

- Bez obzira što postoje razlike u izjavama, jer ne kažu svi ono što je rekao predsednik Zeman, vidno je da postoji želja da ti odnosi ne budu samo prijateljski, već i bratski - rekao je Dačić.

On je dodao da je dogovoreno da se svake godine održavaju sastanci parlamenata dve zemlje, koji bi trebalo da rade na što većem zbližavanju Češke i Srbije.

- To je još jedan pokazatelj da Češka veoma uvažava Srbiju i da je veoma zahvalna za pomoć od 100.000 vakcina koje smo joj poklonili tokom kovid krize - poručio je Dačić.

Bajden u seriji loših rezultata! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA