Najnovije

INCIDENT U STUDIJU! Baletić: Milo je svaštočina bez časti i morala! Narod je takve zvao gnjida jer su mislili da je gnjida go*no od vaške (VIDEO)

Milo Đukanović je jedna svaštočina. To se u Crnoj Gori kaže za ljude koji obraza nemaju, koji su bez časti i morala, izjavila je novinar i nekadašnji ratni reporter RTS-a Milijana Baletić, gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

Milijana Baletić, britka sablja srpskog novinarstva (foto: Jutjub)

Ona je rekla da svako može da bude šta god hoće, ali nemaju pravo da njoj ili bilo kome govore da je tog istog porekla.

- Otkuda vam pravo da mojim precima, koji su upokojeni, i NJegošu i Sv. Petru Cetinjskom, i Sv. Vasiliju Ostroškom, otkud vam pravo da vi prebirate i pretresate njihove svete kosti da ih vi prepakujete, čistite i slažete pod vaše „Viva vero Montenegro“? A oni život dali da ostanu Srbi, i ono što su bili? To je taj bezobrazluk neviđeni koji se sa Crnom Gorom sada dešava – primetila je Baletićeva.

Ona je rekla da je pozdrav „Viva vero Montenegro“ okupatorski i na okupatorskom jeziku.

- A to što je radio Milo i njegova pokvarena propaganda sa državne televizije, i još i sada to rade, to je uvreda za zdrav razum. To pas s maslom ne bi pojeo. Znate kako je narod takve zvao u Crnoj Gori? Zvao ih je gnjidama. Narod je mislio da je gnjida go*no od vaške. On ih čak ne zove vaškama, nego kaže gnjida, jer su smatrali da je to go*no od vaške – objasnila je ona.   

Takođe je rekla da oni više ne pominju Srpsku pravoslavnu crkvu već kažu da je to crkva Srbije.

- Oni iritiraju svojom bezočnošću, prosto bi trebalo od njihovih laži i manipulacija braniti taj nesrećni, sluđeni narod – poručila je Baletićeva, a potom kazala:
- Zamislite vi, usred Podgorice vam se rodi Nemanja, od kojeg je nastala loza Nemanjića i čiji je sin Sveti Sava. I vi, umesto da se ponosite, uzdignute glave da stanete pred Zapad… Slušam u nekim emisijama kažu: „Naše je Miroslavljevo jevanđelje“. Ma nemoj, vaše je Miroslavljevo jevanđelje, a nije Miroslav, koji je stric Svetog Save? I Nemanja vam je bio okupator Crne Gore? Zamislite vi toga ludila! – ogorčena je novinarka.

Ona je primetila da njima odgovara da je crkva na Cetinju cetinjski, manastir Ostrog njihov, manastiri Morača i Piva da su njihovi, ali im ne odgovoara da je to Srpska pravoslavna crkva.

- Ne odgovara im da je Sv. Vasilije, slava mu i milost, iz Hercegovine, iz Tvrdoša – kazala je.

Kako je rekla, Srbima se krade jezik, „pa nam kradu veru, pa nam kradu istoriju, tradiciju, običaje, poznate ličnosti, i srpsku vertikalu koja je ostavila traga u srpskoj kulturi i nauci“.

- I to prisvajaju, od toga prave identitet, čerupaju ono što je naše, skraćuju nas i otimaju, govore da to nama ne pripada nego njima. Nas su ućutkivali, nametali nam krivicu, zabranjivali da kažemo da smo žrtve, sabijali nas u ćoškove. Umesto da su se pokajali zbog zlodela nad nama, oni su nas terali da ćutimo, i da se kajemo ako kažemo da smo žrtve – istakla je Milijana Baletić, dodavši da koliko je problem u našem neprijatelju i njegovoj patologiji, toliki je u nama samima.

- Mi praštamo, a da se niko nije pokajao, ne istrajemo da zločinci budu kažnjeni. A kad zločinac to vidi, on vidi u tome našu slabost – opomenula je ona.
Baletićeva je konstatovala da je uvek bilo teško biti Srbin, i da biti Srbin - „to mogu samo oni najbolji“.

Govoreći o povlačenju Amerikanaca iz Avganistana, i da li će se isto desiti na Kosovu i Metohiji, rekla je da postoji izreka „Svaka sila za vremena, a nevolja ide redom“.

- Nijedna okupacija ne može biti večna. Kao što su se povukli iz Avganistana, tako će se povući i sa našega svetoga Kosova i Metohije. To nije naša tek tako neka teritorija, to je naše sveto mesto – istakla je.

U jednom trenutku voditelj emisije je napravio incident kada je prosuo čašu sa vodom po stolu dok je postavljao jedno pitanje i pominjući jedno dobro poznato ime. O čemu se radi, možete pogledati na 53:45 video snimka.

Da li će Milo proglasiti vanredno stanje, samo da spreči izbor mitropolita Joanikija, čitajte OVDE.

Izvor: Pravda, N.B.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA