Najnovije

Operacija "Velika snaga": Pokolj Saudijaca i njihovih saradnika, mape i snimci pokazuju veličinu poraza (VIDEO/MAPA)

Snage Huta nanele su teške gubitke Saudijcima i njihovim lokalnim saradnicima na teritoriji jemenske provincije Marib. Ofanziva nazvana "Velika snaga" oslobodila je 1600 kvadratnih kilometara provincije Marib, a zarobljen je veliki broj neprijatelja i njihove opreme.

Huti tvrde da su tokom razbijanja neprijatelja utvrdili da su im podršku na terenu pružali pripadnici Islamske države i Al Kaide, ali da su svi poraženi.

Tokom ofanzive izvršeno je više od 160 raketnih data od čega 30 na mete u Saudijskoj Arabiji. Izvršeno je i preko 300 napada dronovima, više od polovine na teritoriju Saudijske Arabije.

Huti tvrde da je tokom operacije “Velika snaga” ubijeno 3000 protivničkih vojnika, 12500 ranjeno a zarobljeno 550. Saudijska koalicije je ostala bez 1500 vozila koja su uništena, oštećena ili zarobljena.

Saudijci su izveli 3000 vazdušnih udara u pokušaju da zaustave napredovanje Huta. Huti već šest meseci napreduju na ovom delu fronta, a njihov cilj je grad Marib i naftna polja u ovoj pokrajini.

Prestonici SAD prete nemiri, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA