Najnovije

Evo zašto je zaista Vučić povukao skandalozan Vulinov zakon o policiji

Aleksandar Vulin je u jučerašnjem bizarnom saopštenju (čak i za njegove "standarde") objavio da Aleksandar Vučić odbija predlog zakona o policiji. Skandalozan zakon dozvolio bi formiranje paralelenih, privatnih policijskih formacija, zabranio bi snimanje policije i dozvolio policiji da na svakom koraku snima i kontroliše stanovništvo.

Vučić (Foto: Predsedništvo)

Naravno, Vučić nije odbio zakon zato što mu je stalo do prava i sloboda građana Srbije. Pravi razlog otkrio je advokat Vladimir Gajić, koji je na „Tviteru“ preneo „naredbu“ Viole fon Kramon iz Evropskog parlamenta.

– Pozivamo Vladu Srbije da iskoristi ovu priliku da zabranu upotrebu biometrijskog nadzora mase na javnom površinama – napisala je fon Kramon na „Tviteru“.

Srbija je već kupila sporne kinske kamere, a sada je režim pokušao na mala vrata da progura skandalozni zakon. Samo sticajem okolnosti, zbog sukoba Zapada i Kine, podanički režim je (trenutno) odustao od sprovođenja ovog Zakona.

– Predlog Zakona o policiji je najdirektniji atak na ljudska prava građana. Pretvaraju Srbiju u Kinu. Disciplinovanje policijskih službenika ide do te mere da više niko neće smeti da pisne. Ministar policije imaće ovlašćenja da svakom policajcu bez obzira na rang uništi karijeru.

Sada je Vučin pobegao sa predlogom Zakona? Mora da su ovi iz FBI skrenuli nekome pažnju, pa neće valjda ovaj što je pao na merama da predlaže Zakon o policiji i sebe proglasi za druga Ježova? – poručio je Gajić.

Ne da Gazivode, ne da ovo, ne da ono... Vučiću, dao si sve! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA