Najnovije

"Ukidanje dozvola „Rio Tintu“ – nova pobeda nad Vučićevim režimom"

 - Pre nešto više od dve godine, kada smo ovu borbu snažno započeli, govorilo se da nemamo nikakve šanse. Pokazali smo da narod ima snagu i da je, nakon nedeljnog referenduma, ponovo uspeo da pobedi Vučićev režim. Naš konačni cilj je da „Rio Tinto“ ode, ali i da rudnika ne bude! - kaže Slaviša Miletić, član Predsedništva Dveri. 

On kaže da je jako važno da se utvrdi odgovornost za vođenje države, ne praveći razliku između bivše i sadašnje vlasti i svih onih koji su se provlačili iz bivše u sadašnju.

- Neophodno je utvrditi i odgovornost lokalnih političara, koji su nas donedavno ubeđivali da je budućnost Loznice u novim radnim mestima koje bi nam doneo rudnik. I najvažnije, iskopavanje litijuma nije poželjno, kako u Loznici, tako ni u jednoj od 11 opština ili gradova, gde su u planu bila geološka istraživanja. Osim kompanije „Rio Tinto“, nijedna druga kompanija sa ovim namerama nije dobrodošla u Srbiji. Srbija je država sa čistom vodom i zemljom, a naš najveći potencijal jeste proizvodnja zdrave hrane, turizam, seoski turizam, što su i najvažniji resursi 21. veka, nasuprot tvrdnjama eksponenata stranih interesa u Srbiji da je to litijum kaže Miletić.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA