Najnovije

Vojislav Mihailović izabran za novog predsednika POKS

Izborna skupština Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) koja je održana danas u prepunoj sali Kombank dvorane u Beogradu, izabrala je jednoglasno za predsednika stranke, Vojislava Mihailovića, bivšeg gradonačelnika Beograda, potpredsednika Skupštine Srbije, unuka generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

Za zamenika predsednika izabran je Dušan Radosavljević, a za potpredsednike komandant odbrane Košara pukovnik LJubinko Đurković, Milenko Dačević, predsednik POKS Republike Srpske, Mirko Glibo sa Kosova i Metohije, mr Vladimir Jelić, mr Nenad Tomašević i Vladimir Đorđević.

Izborna skupština dobila je podršku delegacije DSS, NJKV Princa Vladimira Karađorđevića, ali i javnih ličnosti poput akademika Matije Bećkovića i pesnika Blagoja Bakovića.

- Iz Beograda je danas poslata veličanstvena slika jedinstva i snage naše stranke i rešenosti da se izborimo u okviru Srpske koalicije NADA koju osim POKS i DSS, čini i 28 pokreta, stranaka, grupa i udruženja građana, za normalnu Srbiju. Osim obnove Kraljevine Srbije, borićemo se za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, zaštitu srpskih nacionalnih interesa u Republici Srpskoj i Crnoj Gori. 

Sa ovog skupa dali smo i snažnu podršku našem zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije, dr Milošu Jovanoviću – izjavio je novi predsednik POKS, Vojislav Mihailović i kandidat za gradonačelnika Beograda ispred Srpske koalicije NADA (POKS, DSS).

Izborna skupština je potvrdila odluke Predsedništva POKS o prestanku mandata bivšeg predsednika Žike Gojkovića i njegovom isključenju iz stranke. Sutra će biti podnet zahtev Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu za upis u registar novog predsednika stranke Vojislava Mihailovića i brisanje starog.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA