Najnovije

VAGNEROVA LINIJA: Ovuda se više ne može ući u Donbas (MAPA/VIDEO)

Ruska novinska agencija FAN pripremilo je objavila mapu koja pokazuje kako i kuda prolazi ''Vagnerova linija'', osmišljena da zaustavi eventualnu ofanzivu ukrajinske vojske u regionu.

Vagnerova grupa (Foro: RuTube)

Stvaranje ovakvih inženjerskih objekata u uslovima specijalne vojne operacije je od fundamentalnog značaja. Kijevski režim, u okviru dugogodišnje mobilizacije, popunjava redove Oružanih snaga Ukrajine građanima koji se masovno šalju na ruske položaje.

Utvrđenja koje grade pripadnici Vagnerove grupe su zamišljena da ih zaustave u slučaju ofanzive i sprečavaju proboj u Donbas, piše FAN.

Ilustracija: FAN

U zoni svoje odgovornosti „muzičari” (vagnerovci – prim. red.) grade ozbiljne utvrđene oblasti. Istovremeno, oni savesno stvaraju pouzdane položaje čak i tamo gde se ne očekuje neprijateljska ofanziva. Ovo je neophodno u slučaju bilo kakvih nepredviđenih događaja, jer borci shvataju da ne bi trebalo da potcenjuju neprijatelja. Posebno s obzirom na to da se na strani ukrajinske vojske bori veliki broj kvalifikovanih stranih plaćenika sa borbenim iskustvom.

U izgradnji utvrđenja se ne koriste samo ruke, već i specijalizovane mašine poput mašine za zemljane radove MDK-3, koja za jedan dan može da pređe od 800 do 1000 metara. Uz njenu pomoć stvaraju se bedemi i široki rovovi: nakon nailaska na uzvišenje, neprijateljski tenk se prevrće u jarak.

Učešće pripadnika Vagnerove grupe u procesu stvaranja sopstvene „linije“ je rezultat njihovog borbenog iskustva. Ove jedinice su od samog početka specijalne operacije pokazale da nikada ne odustaju od svojih pozicija, piše ruska agencija.

Ruski dobrovoljci, delujući u relativno malom broju, pokazuju visoku efikasnost. To dokazuju uspešne operacije oslobađanja termoelektrane Popasnaja, naselja Klinovoje, Pokrovski, Ugljegorsk i drugih strateških tačaka, što im je omogućilo da uspeju u ofanzivi u pravcu Bahmuta, zaključuje se u članku.

O novoj ofanzivi na Harkov pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA