Najnovije

Srpsko-ruski centar “Majak” organizovao tribinu o važnosti vraćanja služenja vojnog roka u Srbiji

U Istorijskom arhivu Novog Sada Srpsko-ruski centar “Majak” organizovao je tribinu o važnosti vraćanja služenja vojnog roka u Srbiji.

Vojska Srbije (Foto: Vojska Srbije)

Ovu veoma važnu temu pokrenuli smo baš sada u vreme trajanja ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini gde se najbolje može videti koliko je bitno imati obučeno stanovništvo koje može da da svoj maksimalni doprinos u realizaciji odbrane nacionalnih interesa i da profesionalna vojska ne moće da bude jedina u sistemu odbrane.

Govornici su bili pukovnik Duško Šljivančanin, pukovnik Sreten Egerić i dobrovoljac Saša Vujić. Moderator je bio Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-ruskog centra “Majak”.

Svi govornici su se složili da je izuzetno važno vratiti služenje redovnog vojnog roka u Srbiji kako bi podigli nivo bezbednosti države u okolnostima konstantnih bezbednosnih izazova koji nas prate i koji su pred nama u budućem vremenu.  Govornici su se složili da minimum trajanja služenja vojnog roka ne sme biti kraći od 6 meseci ali da bi bilo idelno da traje godinu dana. Finansijski troškovi sigurno da nisu mali ali da su mnogo manji nego da nam tuđa čizma gazi zemlju.

Tribina je trjala skoro 3 sata i posetioci su imali priliku da postavljaju pitanja i daju komentare gde se pokazalo da bez obzira da li ste prosvetni ili zdravstveni radnik ili iz vojske, da li ste sudent ili veteran ratova, svi odreda su bili za to da ima mnogo korisnih i važnih efekata i pored same bezbednosne sfere. Ovo je prva tribina u našoj organizaciji i svakako će ih biti još mnogo u buduće vreme.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA