Najnovije

UKRAJINCI POKUŠAVAJU DA POBIJU FRONT NA TRI PRAVCA: Rusi ubijaju na stotine napadača, pred linijom odbrane gore tenkovi i oklopna vozila

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine pokušavaju da napreduju na kupijskom, limanskom i nikolajevo-krivorožskom frontu, Vojska Rusije odbija neprijateljske napade, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF.

- Neprijatelj trpi velike gubitke. U kupjanskom pravcu protivnik je u roku od jednog dana vodio ofanzivne akcije prema naselju Donja Duvanka i Svatovo (LNR). Udarima armijske avijacije, artiljerijskom vatrom i aktivnim dejstvima ruskih snaga neprijateljska ofanziva je zaustavljena. Tokom neprijateljstava ubijeno je oko sto ukrajinskih vojnika i plaćenika, uništena su dva tenka, pet oklopnih borbenih vozila i pet kamioneta.

U krasnolimanskom pravcu neprijatelj sa dve bataljonske taktičke grupe pokušao je da napreduje u pravcima naselja. Plošćanka i Černopopopopovka (LNR). Svi napadi su odbijeni. Kao rezultat sveobuhvatnog vatrenog udara i aktivnih dejstava ruskih trupa, neprijateljski gubici iznosili su više od 120 ubijenih ukrajinskih vojnika i oko 130 ranjenih, uništena su tri tenka, dva oklopna borbena vozila i pet drugih vojnih vozila – saopštava Ministarstvo obrane.

Oni javode da je na nikolajevo-krivorožskom pravcu od strane ruskih jedinica uz podršku artiljerije zaustavljena ofanziva bataljonske taktičke grupe oružanih snaga Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Dudčane, Nova Kamenka, Belogorka (Hersonska oblast).

- Protivnik je bačen na početne pozicije. Ubijeno je više od 110 ukrajinskih vojnika, uništeno 11 oklopnih borbenih vozila i 13 transportnih vozila – stoji u izveštaju.

Šta Berić kaže o Hersonu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA