Najnovije

KONVOJ UN U JEMENU UPAO U ZASEDU: Ima poginulih

U zasedi na konvoj Ujedinjenih nacija u istočnom Jemenu ubijena su dva vojnika provladinih snaga, saopšteno je danas iz Ujedinjenih nacija.

Jemen (Foto: Jutjub)

Portparolka Kancelarije Ujedinjenih nacija za migracije rekla je da su dva vojnika ubijena dok su pratila konvoj, na putu od Sajina do Mariba, prenosi Tanjug. 

Nijedan pripadnik Ujedinjenih nacija koji je bio na nepoznatoj humanitarnoj misiji, nije povređen u incidentu koji se dogodio u petak.

Plemenski vođa iz tog dela Jemena i zvaničnik UN rekli su za AP da je do zasede došlo kod grada Al-Abr u pokrajini Hadramout.

Napadači nisu identifikovani, a sukobi u Jemenu su počeli kada su Huti, koje podržava Iran, sišli sa severnih planina i osvojili glavni grad Sanu.

Kao odgovor, koalicija koju predvodi Saudijska Arabija, intervenisala je 2015. godine kako bi pokušala da vrati na vlast međunarodno priznatu vladu.

Američka novinska agencija dodaje da se od tada konflikt pretvorio u posredni rat između regionalnih neprijatelja, Saudijske Arabije i Irana, u kojem je ubijeno oko 150.000 ljudi, a pritom je došlo i do jedne od najtežih humanitarnih kriza.

Al-Kaida takođe ima dugotrajno prisustvo u istočnom i južnom Jemenu, a u februaru, pretpostavlja se, teroristi te organizacije oteli su petoricu radnika UN u južnoj pokrajini Abjan.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA