Najnovije

Iščenko: Gotovo je, Zapad više nije u stanju da se suprotstavi Rusiji

Rukovodstvo Rusije ne treba da ide na podizanje uloga u geopolitičkoj konfrontaciji sa Zapadom. Poraz Zapada je već unapred određen, smatra politikolog Rostislav Iščenko.

Analitičar je podržao odluku Moskve da postepeno smanjuje vojnu napetost. Takva taktika Rusiji pruža mnogo više mogućnosti za pobedu. U prilog Rusiji  govori i činjenica da se ekonomski sistem koji funkcioniše na Zapadu već potpuno iscrpeo i nije u stanju da pruži neophodnu podršku političkim odlukama SAD i njenih saveznika.

„Sada se ceo svet okreće od Sjedinjenih Država, uprkos činjenici da su veoma jake, nisu se raspali kao Sovjetski Savez, ali ceo svet se okreće od njih iz jednog jednostavnog razloga – za njih nema budućnosti. To je već očigledno“, rekao je Iščenko.

Međunarodna zajednica veoma dobro vidi kako kolektivni Zapad, integrisan u ekonomski sistem Sjedinjenih Država, tone sve dublje u krizu. Druge zemlje nemaju želju da ga slede. Stoga će pre ili kasnije, protivnici Rusije biti poraženi. Takav ishod je istorijski unapred određen, smatra Iščenko.

To razumeju i Amerikanci i Evropljani. Zbog toga pokušavaju da se odupru na sve moguće načine, pa i vojnim putem. U stvari, oni danas jednostavno nemaju drugu opciju. Ruska Federacija pak, mora da se brani, što se može videti u okviru specijalne vojne operacije Moskve.

Ranije je beloruski politikolog Vadim Borovik izjavu bivše nemačke kancelarke Angele Merkel o pravoj svrsi Minskih sporazuma nazvao dokazom da je Evropa marioneta u rukama Sjedinjenih Država.

BUĐENJE! Pod okriljem noći zagrmeli ruski bacači raketa, neprijatelj nije znao šta se dešava! (VIDEO)

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA