Najnovije

OPŠTI HAOS MEĐU UKRAJINCIMA! Vojska u Bahmutu želi da napusti položaje

Prema rečima oficira Narodne milicije LNR, zadaci specijalnih snaga su sprečavanje ofanzive ruskih jurišnih grupa, kao i suzbijanje dezerterstva i panike u redovima Oružanih snaga Ukrajine

Foto: Jutjub

Obaveštajci Narodne milicije LNR zabeležili su prebacivanje specijalnih snaga Ukrajine u rejon grada Bahmuta, radi suprotstavljanja jurišnim grupama Ruske federacije. O tome za TASS govorio oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

"Specijalne snage se raspoređuju u rejon Bahmuta. Zabeleženo je povećano prebacivanje pripadnika ukrajinskih Snaga za specijalne operacije. NJihovi zadaci su zaustavljanje naših jurišnih grupa, održavanje manevarske odbrane, kao i suzbijanje panike i dezerterstva u redovima ukrajinskih trupa“, rekao je on.

Komandant specijalnih snaga „Ahmat“, zamenik komandanta 2. armijskog korpusa Narodne milicije LNR Apti Alaudinov je 22. decembra izvestio da su jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu izrazile želju za povlačenjem, ali im rukovodstvo to nije dozvolilo. Prema njegovim rečima, već nekoliko meseci se beleže masovni slučajevi odbijanja ukrajinskih vojnih lica da odu na liniju fronta.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA