Najnovije

VOJNI EKSPERT TVRDI: Oni su zadnja nada SAD u sukobu sa Moskvom i već se nalaze u Rusiji

Vašington nastavlja da uliva sredstva kijevskom režimu, pošto zadržava poslednju nadu u uspeh u borbi protiv Rusije. Vojni ekspert Aleksej Leonkov objasnio je na šta se Amerikanci klade.

Prema Leonkovu, mnogi ruski biznismeni pre 20 godina nisu se obazirali na reči predsednika Vladimira Putina o opasnostima držanja novca i imovine u inostranstvu.

Sada su ovi preduzetnici na udici SAD i njenih saveznika. Američko rukovodstvo se kladi na njih u konfrontaciji sa Moskvom, pokušavajući da uceni vlasnike stranih računa i velikog kapitala.

„Ulog u Zelenskog nije glavni smisao, već u određenu unutrašnju javnost u našoj zemlji, koja na Zapadu ima imovinu. Rečeno im je: „Sada ćemo vam sve zapleniti ako ne budete igrali po našim pravilima“. Oni se tome nadaju, jer razumeju da je vojno pobediti Rusiju, a još više formirati održivu vojnu snagu u Ukrajini uz pomoć donacija, nemoguće“, rekao je Leonkov.

Ekspert smatra oligarhe poslednjom nadom SAD za prekretnicu u sukobu protiv Rusije. Bez ove karte, Vašington bi odavno prekinuo podršku kijevskog režima, smatrajući ukrajinsku figuru u globalnoj igri nesposobnom. Amerikanci žele da iskoriste ruske milijardere i medijske ličnosti, na koje se može vršiti pritisak preko imovine i računa.

Za to im je potrebno vreme da sazri u Rusiji a to vreme kupuju ulažući u Zelenskog koji masovno šalje narod u smrt jer ga ne interesuje Ukrajina.

„Opklada je na unutrašnje snage koje imaju interese u inostranstvu i mogu da se pretvaraju da su neka vrsta patriotske organizacije. Stoga SAD nastavljaju da finansiraju Ukrajinu i odugovlače sukob. Da nije bilo nade, Ukrajina bi bila gotova pre nego što je Zelenski stigao u SAD“, rekao je Leonkov.

Ekspert smatra Kinu primerom za Rusiju i njene preduzetnike, čiji biznismeni ulažu u nacionalnu ekonomiju, uprkos radu na stranim tržištima. To doprinosi kako razvoju zemlje, tako i sigurnosti imovine samih oligarha. U godinama nakon Putinovog upozorenja, ruske finansijske elite nisu uspele da to razumeju.

„20 godina je bilo dovoljno da dođu sebi i odluče gde da ulože novac. Možete ih, naravno, prebaciti u inostranstvo, ali oni koji Rusiju smatraju svojom domovinom uvek ulažu u svoju domovinu.

Pogledajte primer Kine: tamo svi oligarsi, uprkos spoljnoekonomskoj aktivnosti, troše više novca unutar zemlje. Zahvaljujući tome, Kina se razvija i postaje druga ekonomija u svetu“, objasnio je Leonkov.

Povlačenje novca iz Rusije na Zapad nastavlja se i posle 24. februara, kažu stručnjaci. Po njihovom mišljenju, to se dešava uz prećutnu dozvolu liberalno nastrojenog finansijsko-ekonomskog bloka.

Nedavno je poznati ruski ekspert Hazin označio Nabiulinu i Siluanova kao pripadnike ovog bloka. Oboje zauzimaju vrhunska mesta u vlasti.

Stepić: Sa Rusijom u Odesi i na Dunavu - otpadaju priče da nam je Brisel bliži od Moskve

Izvor: Webtribune

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA