Najnovije

PUTIN: Kasno smo počeli sa Ukrajinom

Rusija je morala da "počne ranije" da deluje u situaciji u Ukrajini, nadala se da će to rešiti mirnim putem, rekao je Vladimir Putin na konferenciji za novinare posle posete Kirgistanu.

Vladimir Putin (Ilustracija: Ministarstvo odbrane Rusije(RIA Novosti)

"Izgleda da smo se kasno orijentisali, da budem iskren. Možda je trebalo sve ovo ranije da počnemo. Samo smo se nadali da ćemo uspeti da se dogovorimo u okviru mirovnih sporazuma iz Minska. Ali šta reći o to“, rekao je ruski predsednik.

Prethodno je bivša nemačka kancelarka Angela Merkel rekla da su sporazumi iz Minska „pokušaj da se Kijevu da vreme da ojača“. Putin je istakao da ove reči smatra dokazom ispravnosti stava Moskve da započne svoju vojnu operaciju.

Prema njegovim rečima, poverenje u odnose Rusije i Zapada je već „skoro na nuli”, ali posle izjave Merkelove „nije jasno kako pregovarati – sa kim i kakve su garancije”.

"Međutim, na kraju ćemo morati da se dogovorimo. Već sam mnogo puta rekao da smo spremni za te dogovore, mi smo otvoreni, ali ovo nas tera da razmišljamo, naravno, o tome sa kim imamo posla. “, dodao je Putin.

O stanju na frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA