Najnovije

PANIKA NA CETINJU: Đukanović zabrinut zbog naoružavanja Srbije

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je danas na Cetinju da je zabrrinut zbbog naoružavanja Srbije, dok je njegov gost, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski naveo da je "njegova zemlja članica NATO i da nema procenu da joj je Srbija bezbednosna pretnja", prenose Vijesti.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Đukanović je rekao da poseban rizik predstavlja naoružavanje na Balkanu.

"Generalno nas to brine. U ovom slučaju, reč je o produženoj tendenciju naoružavanja Srbije iz zemalja koji se pojavljuju kao otvoreni neprijatelji Evrope i NATO", kazao je Đukanović.

Kada je reč o bezbednosnim rizicima u regionu zbog invazije Rusije na Ukrajinu, Đukanović kaže da "ovo što se danas događa u Ukrajini potiče iz istih događaja koje smo imali na Zapadnom Balkanu i Crnoj Gori od 2015."

"Imali smo 2016, kroz pokušaj državnog udara, pokušaj zaustavljanja Crne Gore da uđe u NATO. Crna Gora je svih ovih godina u ozbiljnim iskušenjima. Nisam siguran da smo imali blagovremeno upozorenje. Cilj je da se točak istorije vrati unatrag, u vreme Hladnog rata, i da Rusija ima pravo na opredeljivanje budućnosti drugih država", rekao je Đukanović.

O dešavanjima u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn/Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA