Najnovije

POGLEDAJTE – RUSI LANSIRALI „ISKANDERE“: Pogođena ukrajinska vojna skladišta (VIDEO)

Ruski operativno-taktički raketni sistemi „Iskander“ uništili su ukrajinska vojna skladišta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Foto: RIA

Na video-snimku koji je objavio vojni resor prikazano je raspoređivanje „Iskandera M“ i lansiranje aerobalističke rakete 9M723.

Prema izviđačkim podacima, na teritoriji skladišta u ukrajinskim hangarima bilo je koncentrisano naoružanje i vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajina, kao i municija za snabdevanje vojske.

„Tehnička izviđačka sredstva potvrdila su podatke izviđača, nakon čega je skladište pogođeno operativno-taktičkim sistemom 'Iskander'. Nakon što je dobila zadatak da uništi skladište sa oružjem i municijom, jedinica 'Iskandera' je napunila rakete i napredovala do lansirne pozicije. Vojska je izvršila tačan proračun položaja mete i izvela lansiranje“, preciziralo je Ministarstvo.

Nakon izvođenja borbenih lansiranja na određene mete, lanseri su maksimalnom brzinom napustili svoja skloništa i menjali svoje početne položaje kako bi vežbali lansiranje na nove neprijateljske ciljeve.

Ukrajinske trupe trpe velike gubitke i ne mogu da popune redove, rekao je u intervjuu za RIA Novosti komandant legendarnog dobrovoljačkog bataljona "Pjatnaška" Donjecke Narodne Republike Ahra Avidzba, poznatiji kao "Abhaz". Šta je još rekao saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA