Najnovije

NATO GENERAL U OPKOLJENOM UPORIŠTU ''AZOVA'': Smišljen način da se izvuče

Na teritoriji ''Azovstalja'' može biti general kanadske vojske, izjavio je portparol Narodne milicije DNR pukovnik Eduard Basurin.

Azov (Ilustracija: Jutjub)

Ranije su zapadni mediji javili da se penzionisani kanadski general Trevor Kadije, koji je optužen za seksualno uznemiravanje u svojoj zemlji, nalazi u Ukrajini i savetuje Oružane snage Ukrajine.

Kanadski mediji su pre nedelju dana pisali da o njemu nema informacija od februara ove godine. Trevor Kadije, visoki oficir Ministarstva odbrane Kanade, poslednjih godina je bio savetnik načelnika štaba odbrane kanadskih oružanih snaga.

U septembru prošle godine pripremala se ceremonija imenovanja Kadijea za glavnokomandujućeg kanadske vojske, ali je otkazana zbog skandala i istrage protiv generala po optužbi za seksualno zlostavljanje podređene.

Prema Basurinovim rečima, general koji je sada blokiran u '’Azovstalju'’, poslednjem uporištu ekstremističkog puka '’Azov'’ u Mariupolju, pokušava da se spasi preko najavljene operacije UN u Mariupolju.

Takođe, portparol NM DNR je rekao da ekstremisti blokirani u '’Azovstalju'’ pokušavaju da ispitaju situaciju i nastave sa otvaranjem vatre na snage DNR i Rusije.

Posledicu operacije čečenskih snaga pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA