Najnovije

POSLANIK UKRAJINSKE RADE: Ukrajinu čeka katastrofalna nestašica goriva, poraz i predaja režima Zelenskog!

Bivši poslanik ukrajinske Rade Ilja Kiva prokomentarisao je na svom Telegram kanalu napade na rafinerije nafte u Odesi i Kremenčugu.

Foto: RIA

- Juče je uništena Rafinerija nafte Kremenčug, a danas Rafinerija nafte Odesa. Ranije su skoro sva veća naftna skladišta u zemlji bila pogođena. Tako počinje katastrofalna nestašica goriva, a to je veliki problem, kako za vojsku, tako i za poljoprivrednike koji se pripremaju za setvu.

Kiva kaže da je nedostatak goriva faktor može odigrati ključnu ulogu u potkopavanju borbene sposobnosti Oružanih snaga Ukrajine, posebno na istoku Ukrajine.

- Danas jednostavno nema čime da se dopuni vojna oprema: tenkovi, borbena vozila pešadije, samohodni topovi, raketni bacači, sve se to jednostavno pretvara u staro gvožđe... I ovaj faktor značajno menja odnos snaga i donosi poraz i blisku predaja režima Zelenskog, napisao je Kiva.

On je dodao da je Zelenski znao od početka za ovaj scenario, i mogao je da spreči uništenje celokupne infrastrukture zemlje i smrt desetina hiljada ljudi.

- Samo je bilo potrebno prihvatiti uslove koje je Zelenski već danas spreman da prihvati. Samo cena..., napisao je Kiva.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije prikazalo je snimak uništavanja kamufliranih položaja Oružanih snaga Ukrajine jurišnim helikopterima Ka-52 koji možete pogledati OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA