Najnovije

UHAPŠEN U KRALJEVU: Priveden Stefan M. (23), osumnjičen za likvidaciju Luke Žižića (37) na Novom Beogradu

Osumnjičeni za ubistvo Luke Žižića (37), vlasnika kafića "Ritual" na Novom Beogradu u Bloku 44, pre sedam dana, Stefan M. (23) uhapšen je u četvrtak u Kraljevu. On se, navodno, proteklih dana nakon likvidacije krio u svom rodnom gradu na Ibru.

Foto: Jutjub

Žižić je te večeri sedeo u svom kafiću sa bratom i prijateljima. Prema nezvaničnim informacijama, u jednom trenutku je ušao čovek u radničkom odelu, s maskom na licu i kačketom na glavi i pitao gde je toalet i da li može da ga koristi. Nadzorne kamere u lokalu snimile su kako je prišao stolu i iz blizine hladnokrvno ispalio više metaka u Žižića. Kada se okrenuo da beži, jedan od Žižićevih prijatelja ga je rukama zgrabio s leđa oko vrata i oborio na pod. Tu je pritrčao i Žižićev brat i ostali drugovi. U rvanju, ubica se nekako izmigoljio i uspeo da istrči napolje. Ispred ulaza je zgrabio ostavljeni električni trotinet i pobegao.

U toku rvanja skinuti su mu crna maska i tamni kačket s glave, pa su mu kamere snimile i lice. Videlo se da je tamne kose i da ima gustu crnu bradu. Tada su mu oteli i pištolj iz kog je pucao, a navodno je u kafiću ostala i jedna crna rukavica, koju je ubica nosio prilikom likvidacije.

Svi ti predmeti prosleđeni su na veštačenje kako bi se sa njih skinuli DNK tragovi. Navodno je u tuči posle ubistva osumnjičenog neko posekao nožem ili udarao po glavi otetim pištoljem, pa su na podu ostali i njegovi tragovi krvi.

Svi ovi materijalni dokazi biće značajni za sudski postupak, ukoliko se i potvrdi da je Stefan M. čovek koji je pucao u Žižića. U prvi mah, mogu da bune njegove godine - 23, jer na snimku deluje starije, a i svedoci koji su se rvali sa njim kazali su da im je izgledao kao neko od 30 do 35 godina i visok oko 180 centimetara.

Prema nezvaničnim informacijama, Žižić je imao dosije, i to zbog razbojništva i učestvovanja u tuči. Bio je rodom iz Šavnika u Crnoj Gori i tamo je i sahranjen u Miloševićima. Imao je ženu i malo dete. Često je sedeo sa bratom u svom kafiću i kako radnici iz okolnih lokala kažu, ranije tu nije bilo nikakvih problema. "Ritual" je posle ubistva zatvoren.

Veza sa likvidacijom Šarca

Kako saznajemo, policija ispituje da li Stefan M. ima neku vezu sa Kraljevčaninom Lazarom Ilićem, koji je uhapšen u Budvi u januaru prošle godine zbog sumnji da je pripremao likvidaciju bezbednosno interesantne osobe Marka LJubiše Kana. U Srbiji ga sumnjiče da je ubio Aleksandra Šarca na parkingu tržnog centra "Ušće" pre godinu i po dana. Srbija traži njegovo izručenje.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA