Najnovije

VUČIĆ: Zapad će zbog Putina tražiti da Srbija brzo prizna Kosovo

Predsednik Aleksandar Vučić je naveo da zbog svega onoga što danas postoji kao svetski sukob, gde žele potpuni obračun sa Putinom i Rusima i "šta god govorili na Zapadu, oni znaju da tvrdnja o pravnom precedentu nije naivna".

Aleksandar Vučić (Foto: Predsedništvo Srbije)

"Putin braneći svoje poteze je povukao argument koji nije lagan. I bez obzira što će na zapadu reći da nije isto, i mi ćemo reći da nije isto, Putin je rekao da je na Krimu sproveden referendum, isto to i u DNR i LNR, možda i na Hersonu", kazao je predsednik Srbije.

Vučić dodaje da se Putin poziva na to da sprečava humanitarnu katastrofu i genocid, isto ono što je radio i Zapad.

"Sada mi dolazimo u najveći problem, zato što će ceo zapad kako bi uskratio argument Putinu, tražiti od Srbije da brzo prizna Kosovo, kako bi pokazali Putinu da to nije slučaj. Jel ako se to desi onda više nema pravnog presedana. Zato ćemo se nalaziti pod najvećim pritiscima sada, kako bi rekli da Kosovo nije isto što se dešava u Ukrajini", kazao je on.

Predsednik kaže da su mu svi evropski lideri koji su pričali sa Putinom rekli da je ruski predsednik insistirao na pitanju Kosova.

"Ne mislim da će Rusija priznati Kosovo. Mi ćemo biti pod ogromnim pritiskom, želim da ljudi to znaju, i da razumeju da će pritisak biti ogroman. To postaje nesnosno. Postoji samo mali broj zemalja koji želi normalizaciju Beograda i Prištine, što je bio i cilj dijaloga".

Kako je Ukrajina devastirala američki arsenal, pročitajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA