Najnovije

DAN POBEDE U BEOGRADU: Šetnja ''Besmrtnog puka'' (VIDEO)

Povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, od Vukovog spomenika do Groblja oslobodilaca Beograda, organizovana je šetnja „Besmrtnog puka” u organizaciji Ambasade Rusije u Srbiji.

Besmrtni puk (Foto: Jutjub)

Građani, među kojima su ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, ministar Nenad Popović, direktor „Srbijagasa” Dušan Bajatović, okupili su se kod Vukovog spomenika oko 10 sati i u šetnju krenuli Ruzveltovom ulicom. Na čelu kolone je razvijen transparent „Besmrtni puk - Beograd”, a okupljeni nose fotografije stradalih u Drugom svetskom ratu, zastave Srbije i Rusije, fotografije ruskog predsednika Vladimira Putina i slovo „Z”, preneo je Tanjug.

Na Groblju oslobodilaca Beograda biće položeni venci i cveće u okviru Spomen-kompleksa, a cremonija će obuhvatiti i svečano polaganje venaca na Spomenik oslobodiocima Beograda i Večnu vatru.

Takođe, venac će biti položen i na Spomenik Crvenoarmejcu. U ceremoniji će učestvovati i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, SUBNOR-a.

Dan pobede nad fašizmom obeležava se 9. maja kada je 1945. godine sovjetski maršal Žukov ratifikovao ispred Saveznika sporazum o nemačkoj kapitulaciji, koji je dan ranije u ime Trećeg rajha potpisao nemački feldmaršal Vilhelm Kajtel.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA