Najnovije

SVET JE NA IVICI: Rusi tvrde da Amerikanci već direktno ratuju protiv njih u Ukrajini

Vašington ne samo da je Kijevu isporučio artiljerijske raketne sisteme velikog dometa (Himars), već pruža i obaveštajne podatke o ciljevima u Donbasu i čak je „nezvanično“ poslao instruktore u Ukrajinu da pomognu oko tehnike, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Moskva je saopštila da je ukrajinska vlada naredila svojim snagama da granatiraju civile u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici uz pomoć američkog oružja.

Govoreći na pres konferenciji, portparol Ministarstva Marija Zaharova rekla je da su ukrajinske snage „u poslednje vreme koristile raketne sisteme `Himars` koje su isporučile SAD na svim frontovima“. Ona je dodala da Vašington aktivno deli obaveštajne podatke o ciljevima sa Kijevom, pa čak i „nezvanično šalje instruktore, koji pomažu predstavnicima kijevskog režima da precizno gađaju“.

Zaharova je povezala nedavni porast ukrajinskog granatiranja sa isporukom raketnih sistema američke proizvodnje.

Ona je napomenula da je ukrajinskoj vojsci „očigledno Kijev naredio da koristi pomenute lansere protiv civila bez ikakvog oklevanja“.

Takođe, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je izdalo saopštenje da će se specijana operacija „nastaviti uprkos pokušajima SAD-a i njenih saveznika da ’ojačaju bezbednost‘ Ukrajine“.

Kakvo je balističko iznenađenje Rusija spremila za zapad pogledajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA