Najnovije

KARTA KOJA BI MORALA DA IZAZOVE PANIKU U KIJEVU: Rusi presecaju snabdevanje Bahmuta - evo kuda još može da se prođe (MAPA)

Ukrajincima koji se nalaze u poluokruženju u Bahmutu, ostalo je još samo tri puta za snabdevanje.

Oslobađanjem stranice Sol kod Soledara od strane Rusa, ukrajinske snage koje brane Bahmut izgubile su glavni pravac snabdevanja. Istovremeno pogoršala se situacija i na jugu grada gde su Rusi zaobišli Kleščevsku koja se nalazi pred padom.

Ukrajici su tokom čitavog sukoba izgubili puteve iz niza naseljenih mesta — u današnje vreme čak i put od Slavjanska preko Nikiforove koji je pokriven ruskom artiljerijom, ali postoji zaobilazni put kroz Barkhovku (1). Međutim, i ovaj put može izgubiti u slučaju da ruska vojska uzme Praskovijevku.

Pored toga, pod kontrolom Ukrajinaca je trasa Druzkovka-Kramatorsk-Konstantinovka (2) i put iz Čadova Jara (3). Pri tome se putevi 1 i 3 mogu preseći u bilo kom trenutku.

I dok se hrana u Bahmut može dostavljati seoskim putevima manjim kamionim, nema govora o ozbiljnom vojnom snabdevanju oružjem i opremeom -tako će militanti morati ili da pobegnu ili da se predaju – piše ruski portal Readovka.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Komanda "Vagnera" tvrdi da je u Soledaru poginulo 15 hiljada Ukrajinaca: Kjev ne želi leševe

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA